Hyppy tuntemattomaan: mukaan ryhmärakennusprojektiin

Mahassa joku tuntuu puhuvan tanskaa ja huimaa. Allekirjoitimme juuri paperin, joka vahvistaa meidät osakkaiksi yhteisölliseen ryhmärakennusprojektiin. Ryhmärakennusmikä? Minä ja mieheni olemme vakuutelleet vuorotellen suurin piirtein syntymistämme saakka, ettei meistä ikinä tule rakentajia. 

Ei ikinä. No, nyt on se ei ikinä. 

Nyt ponnistetaan: tämä on hyppy tuntemattomaan.

Rakenusprojekti on meille hyppy tuntemattomaan. Kuva: Pixabay

Meille on tuntematonta paitsi ryhmärakentaminen myös ihan itse rakentaminen. Kun muut ryhmän jäsenet tuovat tähän projektiin muun muassa kokemusta aiemmista talonrakennusprojekteista, arkkitehtuurista osaamista ja tarkkaa taloudellista älyä, me tuomme vahvaa osaamista jahkailemisessa, täydellistä ymmärtämättömyyttä kaikesta rakennustekniikkaan liittyvästä ja ruuhkavuosissa rasittuneet aivot. Rakentamiskokemuksemme liittyy lähinnä lego-palikoiden kanssa puuhasteluun.
Legorakentajat mukana ryhmärakennusprojektissa- o'ou...
Tältä pohjata hyppäämme siis ryhmärakentamisen maailmaan. Tai no, lets be honest, mitään pohjaa ei siis ole. Onneksi olkoon uudet tulevat naapurit! Mutta intoa ja visioita – niitä meissä piisaa.

Koska ryhmärakentaminen on nyt kuulemma nousussa ja kaltaisiamme innokkaita mutta avuttomia osakkaita (tai niiksi haluavia) on Suomi väärällään, haluamme jakaa kokemuksiamme projektin etenemisestä tässä blogissa. Blogissa on tarkoitus esitellä monivaiheista rakennusprojektin kulkua suunnitelmista kohti konkretiaa, purkaa tuntemuksia hyvistä ja huonoista vaiheista matkan varrelta sekä toivottavasti jakaa lukijoille aitoja kokemuksia siitä, kannattiko vai ei. 

Ihan puhtaasti perinteistä rakennusblogia tästä tuskin tulee, koska, no, se meidän olematon ymmärryksemme rakentamisesta. Vielä ei ole varmaa tuleeko tästä lopulta taloakaan. Mutta tarina tästä tulee. Tarina kotihaaveiden konkretisoitumisesta ja uuden oppimisesta. Tarina tutustumisesta rakentamiseen, uusiin naapureihin ja todennäköisesti uusiin puoliin myös itsestämme. Tarina ryhmärakennusprojektista nimeltään Hublininranta.

- Henna

Kommentit

Suositut tekstit