Kannattaako rakentaa talo?

Armeijassa oli aina kamala kiire. Hirveällä hötäkällä sännättiin paikasta toiseen. Sitten odotettiin. Odotettiin ja odotettiin vielä vähän lisää. Vuosi on kohta kulunut ja monta kertaa on mielessä vilahtanut, että kannattaako se talo rakentaa. Miksi ei ostaa valmista? Miksi ihmeessä tähän lähdettiin?

Tähän mennessä talon rakentaminen on ollut tuon toistuvan kiireen ja odottamisen välillä seilaamista. Nyt pitää saada kuvat kuntoon. Nyt pitää päättää sitä ja tätä. Nyt pitää toimittaa rakennuslupaa varten nämä ja nuo kuvat ja suunnitelmat.
Kun tontilla näyttää yhä tältä, meinaa usko välillä hiipua ja epäilyttää, että kannattaako rakentaa yhtään mitään. 
Toukokuussa oli ensimmäinen kiire. Tuolloin kirjoitetun ensimmäisen postauksen jälkeen niitä kiireitä on ollut ainakin 4-5 ja joka kerta on jatkunut loputtomalta tuntuva odottaminen sen suhteen, että jotain konkreettista alkaisi tapahtua.

Uusia hidasteita on tullut tasaiseen tahtiin ja hanskat ovat meinanneet välillä lentää tiskivuoren jatkeeksi. Poikkeuslupaprosessi, suunnitellun taloyhtiömallin kaatuminen, yhden perheen poisjäänti, kuultavien naapurien määrän lisääntyminen kesken lupaprosessin, talojen korkeuslaskelmaohjeiden tulkintaerot. Nämä näin alkuun.

Jos olisin vajaa vuosi sitten tiennyt mihin ryhdyn, en olisi varmasti ryhtynyt. Samaan hengenvetoon voin todeta, että vasta pohjakuvina ja 3D-malleina olemassa oleva hirsitalo Hublininrannalla on minulle jo niin totta, että se tuntuu enemmän kodilta kuin mikään koti tähän mennessä. Jatkan siis luottavaista odottelua. Mutta että kannattaako? Sitä vastausta pitää sitten taas odottaa jokunen tovi.

-Matti

Ps. Mahtavaa, että luit tänne asti. Blogi aktivoituu nyt, kun homma on nytkähtämässä oikeasti käyntiin. Tervetuloa seuraamaan neljän perheen hirsitalon rakennusprojektia. Luvassa pikapuoliin postausta muun muassa ryhmärakennuttamisesta ja painovoimaisesta ilmanvaihdosta.

Kommentit

 1. Minulla rakennuksen lopullinen into ja usko lähti noista 3D-mallikuvista. Oispa hienoa jos itsekin olisi voinut rakentaa vedenäärelle. Hyvältä näyttää lähtötilanne!

  VastaaPoista
 2. 3D kuvat kyllä todella toi konkretiaa pitkän odotteluvaiheen aikana. 🙂

  VastaaPoista
 3. Minä olisin tahtonut että olisi 3D kuvat olleet vaihtoehtoina kun taloa alettiin rakentamaan. Tytär on alkamassa nyt samaan projektiin, tässä vaiheessa hän yrittääkin selvitellä työmaapalveluita joita mahdollisesti tarvitsee. Monenlaista urakkaa ja selvittämistä. Innolla odotan lopputulosta.

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoista lukea rakennusprojekteista! Hyvältä näyttää tässä vaiheessa jo. Meidän tytär myös rakentaa nyt, heillä on seuraavaksi sähköurakointi. Mukava nähdä kun vaihe vaiheelta valmistuu ja jokainen askel on muuttopäivän suuntaan. Muistuu itselläkin elävästi mieleen oma rakennusaika. Tsemppiä projektiin.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit